Jeugd, wat deden we ?

Jeugdsporter van het jaar
Dit jaar heeft jeugdlid Benthe van der Veen het “Truusje”, jeugdsporter van het jaar, in ontvangst mogen nemen.
Benthe werd genomineerd vanwege haar inzet tijdens de trainingen en of het nou tijdens de bostrainingen, zaaltrainingen of tijdens het schaatsen was, Benthe heeft altijd een lach op haar gezicht en probeert er altijd bij te zijn. Wisten jullie dat Benthe zelfs wedstrijden mee rijdt in de VIJC wedstrijd ploeg ?
Benthe nogmaals gefeliciteerd met deze prachtige prijs en hopelijk krijgt hij een mooi plekje.


 
17-03-2024: afsluiting seizoen in het Sportiom:
Het was die zondag een uur familieschaatsen (09.00 – 10.00 uur) en ouders waren van harte welkom om mee te schaatsen.
Aan het einde vond ook de prijsuitreiking plaatst van de BBK (Bossche Baan Kampioenschappen).
In dit excel-bestand vind je de uitslagen van 25 februari 2024.


 
Kerstschaatsen 2023 in het Sportiom
Zo’n 180 kinderen deden mee aan het kerstschaatsen op 27-28-29 december 2023.
Een groot succes, zonder noemenswaardige incidenten. Nagenieten kan via
het filmpje Kerstschaatsen
Met dank aan filmer Dirk van Poppel
het foto-album Kerstschaatsen
Met dank aan fotograaf Johny Schellings


 
Langebaan wedstrijden Eindhoven
Op 10 december deed onze jeugd mee met langebaan-wedstrijden in Eindhoven.
Zie voor het verslag 10 december 2023.


 
Start seizoen 2023 – 2024 met het jeugdkamp
Een zeer geslaagd kamp! Zie verder dit bericht.


 
Terugblik winterseizoen 2022 -2023
Het seizoen ging van start met Herfstschaatsen via Sjors Sportief op de zondagen van de herfstvakantie. Ook werd er veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zondagmorgen in het Sportiom een gratis proef-training te volgen.
En in de kerstvakantie was er weer op 3 ochtenden Kerstschaatsen, ook in het Sportiom. Hierna mochten we maar liefst 22 nieuwe jeugdleden op het ijs verwelkomen. Kortom, we hebben een mooie groei doorgemaakt en op de laatste training in het Sportiom telden we zelfs 55 jeugdleden (op een totaal van 72 jeugdleden). GEWELDIG !
En nu: graag tot ziens vanaf maandagavond 3 april (18.30 uur) op de skeelers in Schijndel.


 
Voor de jeugd wordt er jaarlijks een Bossche baan Kampioenschap (BBK) -over 3 wedstrijden- georganiseerd.
De 2e wedstrijd vond plaats op zondag 15 januari 2023 tijdens het jeugduur (09.00 – 10.00 uur) en zondag 5 maart vond dan de 3e BBK-wedstrijd plaats. Tot slot volgde op zondag 12 maart de prijsuitreiking van het BBK. Kijk hier voor de einduitslag:
Einduitslag bij de meisjes na 3 wedstrijden.
Einduitslag bij de jongens na 3 wedstrijden.


 
Op 15 januari 2023 tijdens het jeugduur schaatsen in het Sportiom, maakten we onze top-10 verkopers bekend van loten van de grote clubactie. Zie hier het bericht.


 
28 – 30 december 2022, kerstschaatsen in het Sportiom
Na 2 jaar geen Kerstschaatsen (corona) konden gelukkig de deuren van het Sportiom weer open om een VIJC-traditie voort te zetten. Voor het eerste uur, de vroege vogels, hadden zich ruim 80 kinderen aangemeld. Het tweede uur zat met 120 kinderen helemaal vol. De tribune ook, want (groot)ouders willen graag meekijken hoe zoiets nou gaat. Goed dus, veilig en met plezier! Daar sta je graag bijtijds voor op.
Hier wat impressies:

ook een goed gevulde tribune, 30 december 2022 veel individuele aandacht, 30 december 2022
spreidstand, 30 december 2022 de grote groep, 30 december 2022
onder het laken door, 30 december 2022 diploma's liggen klaar, 30 december 2022

 
15 en 16 oktober 2022, VIJC Jeugdkamp in Udenhout
Wat een geweldig weekend, mooi weer, leuke spelen en bovenal schaatsen in de Ireen Wüst schaatstempel in Tilburg. Dat is nog eens een mooie start van het schaatsseizoen. We waren te gast bij scouting club St. Lambertus in Udenhout en hier was er voldoende ruimte voor uitgebreid programma met spel en avontuur.
Tijdens het avondeten genoten we van o.a. pannenkoeken en pasta. Zondag werd dit weekend afgesloten met een schaatstraining die werd verzorgd door Hans en Jos de Vos.
Wil je nog nagenieten, dat kan. Dit zijn de foto’s: Jeugdkamp, 15 en 16 oktober 2022
Met dank aan fotograaf Johny Schellings


 
10 september 2022, klimbos – IJzeren Man
Omdat de VIJC 80 jaar bestaat, konden we die ochtend lekker klimmen en klauteren in het klimbos van de IJzeren Man.
Op het einde was er een enorme hoosbui maar lang leve ons clubhuis waar we nog een lekkere lunch kregen.
Dit zijn de foto’s: jeugd ledendag, 10 september 2022
Droog lunchen!
Met dank aan de organisatie!


 
11 april 2022, VIJC-jeugdsporter van het seizoen 2021-2022
Damian of Damien Dekker zoals hij standaard tijdens wedstrijden wordt genoemd. Onze sporter die er niet van houdt in de belangstelling te staan, maar toch telkens voor de wedstrijdwinst gaat. Het is het maar goed dat schaatsen geen ochtendsport is want vroeg opstaan is niet zijn hobby en mede daarom slaat hij nog weleens de bostraining over. Verder een leuke gast die alleen de trainers te veel uitdaagt.

Dit seizoen hebben wij een grote ontwikkeling mogen zien in zijn schaatstechniek, houding en inzet. Dit heeft zich uitbetaald en hij mocht zelfs naar het Gewestelijk Kampioenschap. Ook waren de trainers positief verrast bij de skeelerwedstrijd in Herwijnen; hier zat je er telkens dichtbij en dat in een Ajax tenue.
Ook de strijd die hij aangaat met Marick is mooi om te zien; ze zijn aardig aan elkaar gewaagd. We hopen dat hij zich verder bij de VIJC blijft ontwikkelen. De trainers, jeugdcoördinators en het bestuur hebben Damian verkozen als jeugdsporter van het seizoen 2021-2022.

Damien, jeugdsporter 2021-2022


 
6 maart 2022, Sportiom: Bossche Baan kampioenschap (BBK)
Op zondag 6 maart was er onze 3e wedstrijd van het Bossche Baan Kampioenschap. We verreden de 100 en 500 meter. Daarna volgde een aangeklede prijsuitreiking met chocomel en een versnapering!
De uitslag:


 
Pupillencompetitie
Dit seizoen 21-22 werd in Eindhoven ook een Pupillencompetitie verreden. De laatste wedstrijd op 5 maart was tevens een kennismakingswedstrijd.
Na afloop van iedere wedstrijd werd er een dagklassement gemaakt voor de pupillen AB, CD en E+ jongens en meisjes. In iedere categorie krijgt de nummer één 10,1 punten, de nummer twee 9 punten, de nummer drie 8 punten, enzovoorts. Na afloop van de finale is het eindklassement opgemaakt en volgde er een prijsuitreiking voor de zes categorieën.
Programma
— Zaterdag 27 november – EF: 100 + 300 || ABCD: 100 + 300 + 500
— Zondag 9 januari – Afgelast
— Zondag 23 januari – EF: 100 + 300 || ABCD: 100 + 300 + 500
— Zaterdag 5 maart, 18.15 uur – EF: 100 + 300 || CD: 100 + 300 + 500 || AB: 500 + 700


13 feb. 2022: Gewestelijk Kampioenschap pupillen en Junioren C
Bij binnenkomst zagen we het al: ‘showtime’. Grijze mannen waren bezig met een podium en glinsterende bokalen. Drie scheidsrechters met duimstok; jurerende ouders met een BOA-uitstraling. Trainers die nu pas uitleg gaven over het aerodynamisch vastmaken van schaatsen.
Dit was overduidelijk de avond van het Gewestelijk Kampioenschap voor onze talenten. Het gewest is weer acht kampioenen rijker: Naomi Segers, Hilde Venemans (VIJC !), Luka Sterk, Maud Biezen, Gijs de Wit, Ramzi Coenraad, Senne van de Rest en Geophrey Coenraad.
Het hele deelnemersveld zette sowieso mooie prestaties neer. Maar liefst tweederde van alle tijden waren persoonlijke records. De acht deelnemers met de grootste verbeteringen: Ghita de Kraker, Bibi Harmsen, Roos Iding (VIJC), Gijs de Wit, Tobi Raams, Celiena Schellings (VIJC), Rosemarijn Wijland en Lonneke Merckx.
Heeft u het gemist? Dom, dom, dom… , dat wordt weer een jaar wachten. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Kijk op https://www.flickr.com/…/ijsclubti…/albums

Foto mogelijk gemaakt door IJsclub Tilburg
De spieren losmaken...


 
27 nov. 2021: Gewestelijk Afstands Kampioenschap 500 en 1000 m.
Op 27 november werden er op de Kunstijsbaan Breda wedstrijden verreden. Van de VIJC deden Damien Dekker en Marick Morsheim mee.
Voorafgaand aan deze wedstrijd is er al weken hard getraind om je te kwalificeren voor deze wedstrijd. Via de pupillen-competitie in Eindhoven is het gelukt om mee te mogen doen. Tijdens rit 15 zette Damien meteen op de 500 m. een PR neer met een tijd van 50.65.
Dat beloofde wat voor de rest van de avond en smaakte naar meer en dat deed Marick ook tijdens een hele spannende wedstrijd tegen Pim Boere. Deze werd helaas nipt verloren met een klein verschil maar wel met een PR van 52.08 en Pim finishte met een tijd van 51.95.
Tijdens de 1000 m. pakte Marick nog zijn 2de PR van de avond met een tijd van 1:49.18.
Damien dacht dat de start vals was en kwam hierdoor omhoog maar toen hij besefte dat dit niet zo was en zette hij gelijk weer aan, en sloot de avond af met een mooie technische rit in een tijd van 1:51.73

Foto’s mogelijk gemaakt door “Sportfoto’s” (c)


 
De VIJC bestaat 80 jaar!
Op 16 oktober 2021 bestond de VIJC precies 80 jaar. Ze hadden een hele ledendag georganiseerd. ‘s Morgens naar het avonturenpark van de IJzeren Man en na de soep & pannenkoeken een spelletjes-middag.
En we eindigden met een barbeque. Wat een leuke dag!
De foto’s vind je hier: het Adventure park

En de foto’s van de spelletjes-middag en de barbeque: Ledenmiddag 80-jarig bestaan, oktober 2021


 
Skeelerwedstrijd in Hurwenen op 18-9-2021
Aan deze wedstrijd deden onze jeugdleden Rutger Verhoef, Damien Dekker en Celiena Schellings mee. Coach was Rick Overheul die de begeleiding op deze zonnige dag verzorgde. Dankjewel!

skeelerbaan Hurwenen het podium

 
VIJC Jeugd zondagmorgen training
De jeugd trainde zondagmorgen 28 februari 2021 weer bij ons clubhuis. We hebben er een filmpje van gemaakt en zie je hier.


 
VIJC Jeugd zondagmorgen training op natuurijs!
De jeugd trainde zondagmorgen 14 februari 2021 op het natuurijs van de IJzeren Man. Ook hier is er gelukkig een filmpje van gemaakt en je ziet het hier.


 
Heb je nog vragen, dan kun je contact opnemen via jeugdcoordinator@vijc.nl