Zomer- en winterbostraining

De VIJC bostrainingen vinden iedere zondag plaats vanaf 20 maart t/m 2 oktober 2022. Het begint om 09.30 uur en om kwart voor elf stoppen we ermee. Verzamelen bij “de Bindplaats”, ons clubhuis aan de IJzeren Man (Boslaan 43, Vught). Aanmelden is niet nodig. Ook op 2e Pinksterdag gaat de bostraining door!

De volwassenen en jeugd trainen apart, onder begeleiding van verschillende trainers. Voor de volwassenen zijn dat Chantal, Gerard en Hans. Trainingen zijn gevarieerd met statische en dynamische oefeningen waarbij iedereen naar eigen kunnen meedoet. Het enige wat je nodig hebt, is hardloopkleding en een paar sportschoenen.

De bostraining is een heerlijke training om de zondag sportief en gezellig te beginnen. Om half 10 vertrekken we in twee groepen (jeugd en volwassenen) vanuit het clubhuis aan de IJzeren Man. In een bescheiden tempo lopen we warm tot onze vaste plekje bij de Lunet.
De training bestaat uit loopwerk, intervaltraining, sprong- en krachtoefeningen. Beginners en gevorderden trainen samen in een groep en dat kan ook heel goed bij deze landtraining!

Enkele vaste trainers verzorgen bij toerbeurt de training. Na de warming-up doen we meestal rek- en strek en balansoefeningen of specifieke schaatsbewegingen. Met de bostraining leg je een goede basis voor het schaatsseizoen, zowel de techniek als het trainen van specifieke spiergroepen. Maar de bostraining is ook heel geschikt voor het bijhouden en verbeteren van je conditie. Ook niet-schaatsers hebben het altijd prima naar hun zin.
Omdat je kunt trainen op je sportschoenen en in je korte broek is de training heel toegankelijk en komt ook iedereen op zijn eigen niveau aan bod.
Nieuwsgierig geworden? Kom gewoon een keer meetrainen! Ook de ouders van de kinderen nodigen wij graag uit om eens mee te trainen. We trainen in principe door tot aan de eerste ijstraining. Ook in de zomervakantie wordt er gewoon doorgetraind. En vergeet in de zomer je zwembroek niet: er is bijna niets lekkerder dan na de training even in de IJzeren Man te plonzen! Na de training (om 11 uur) drinken we gezellig koffie in het zonnetje op het terras bij het clubhuis.

Samenwerking met Skivereniging Brabant-Noordoost
De Skivereniging Brabant-Noordoost is ook actief in en rond Vught. Zij hebben ons benaderd met het voorstel om voor bostrainingen samen te gaan werken. De VIJC traint in de zomerperiode van eind maart tot en met begin oktober. De Skivereniging traint juist in de winterperiode, van oktober tot en met maart, zowel in Vught als in Drunen.
Met Manuela van Schaijk van de Skivereniging is afgesproken dat we een ‘uitruil’ gaan proberen: onze leden kunnen over en weer met elkaars bostrainingen mee doen en zo het hele jaar door blijven trainen. Wederzijds worden er geen kosten in rekening gebracht.
Ben je geïnteresseerd om mee te doen met de bostrainingen van de SKI-vereniging?
• Hun training in Vught is op zondag van 10.00 tot 11.00 uur, met een start op de parkeerplaats tegenover Brasserie 155 aan de Loonsebaan.
• Hun training in Drunen is op zondag van 09.30 tot 10.30 uur, met een start op de parkeerplaats van Herberg De Drie Linden, Giersbergen 8, te Drunen.
Aanmelden voor een training kan via info@ski-brabant.nl waarbij je aangeeft of je voor Vught of Drunen komt. Iedereen is welkom. Hun website is www.ski-brabant.nl
De leden van de Skivereniging die bij ons (VIJC) mee zouden willen gaan doen melden zich op ons algemene emailadres vijc.bestuur@live.com.