Conditie in de winter

Zaaltraining

Van 27 september 2021 t/m maart 2022 verzorgt de VIJC in de sportzaal van Zorgpark ‘Voorburg’ (Vught) een zgn. zaaltraining zodat je ook op een andere manier aan de conditie kunt werken. Iedere maandagavond kun je er terecht van 19.00 tot 20.00 uur.

Zowel de jeugd als volwassenen kunnen deelnemen. Zoals bij de meeste trainingen hoef je geen goede schaatser te zijn of een heel goede conditie te hebben om mee te kunnen doen. De trainingen worden wel pittiger in de loop van het schaatsseizoen, maar dat hoeft geen belemmering te zijn. Je kan er altijd voor kiezen een oefening in te korten of over te slaan.

De zaaltraining wordt door verschillende trainers gegeven en is elke keer weer anders. Na het inlopen en rekken wordt er bijvoorbeeld getraind op de zogenaamde schaatsplank, wordt er in schaatspas door de zaal ‘gelopen’ om de bovenbeenspieren te trainen, maar óók om te werken aan je evenwicht, de schaatshouding en de motoriek.

Je hoeft je voor deze zaaltraining niet van te voren aan te melden. Het lidmaatschap geeft recht om aan de trainingen deel te nemen; er zijn geen extra kosten aan verbonden.
Schone gymschoenen zijn vereist. Na afloop kan je douchen. Wel zelf je handdoek meenemen.

De nieuwe Bindplaats