Zaaltraining Vught

In de wintermaanden verzorgt de VIJC iedere maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur in de sportzaal van Zorgpark ‘Voorburg’ (Vught) een zgn. zaaltraining zodat je ook op een andere manier aan de conditie kunt werken. De zaaltraining wordt verzorgd door Chantal van Dorst en Frans Dotinga.
Laatste zaaltraining: maandag 25 maart 2024.
Herstart zaaltraining: maandag 14 oktober 2024.

Waar: sportzaal Zorgpark Reinier van Arkel (‘Voorburg’), Carillonlaan 6, 5261 LD Vught.
In de Google plattegrond: klik hier.

Zowel de jeugd als volwassenen kunnen deelnemen. Zoals bij de meeste trainingen hoef je geen goede schaatser te zijn of een heel goede conditie te hebben om mee te kunnen doen. De trainingen worden wel pittiger in de loop van het schaatsseizoen, maar dat hoeft geen belemmering te zijn. Je kan er altijd voor kiezen een oefening in te korten of over te slaan.

De zaaltraining wordt door verschillende trainers gegeven en is elke keer weer anders. Na het inlopen en rekken wordt er soms getraind op de zogenaamde schaatsplank, wordt er in schaatspas door de zaal ‘gelopen’ om de bovenbeenspieren te trainen, maar óók om te werken aan je evenwicht, de schaatshouding en de motoriek.

Je hoeft je voor deze zaaltraining niet van te voren aan te melden. Het lidmaatschap geeft recht om aan de trainingen deel te nemen; er zijn geen extra kosten aan verbonden.
Schone gymschoenen zijn vereist. Na afloop kan je douchen. Wel zelf je handdoek en bidon meenemen.

Hoe gaat het in z’n werk:
– We gaan eerst 10 minuten warmlopen.
– Dan wat rekken en strekken.
– Oefeningen voor de bovenbenen.
– Vanaf dat moment trekken we de navel in tot aan de cooling down ?
– Oefeningen op de mat voor je core stability.
– Tussendoor ook rekken en strekken.
– Cooling down.

De nieuwe Bindplaats