Onze lidmaatschappen

Soorten lidmaatschap en looptijd
De VIJC kent een jeugdlidmaatschap voor kinderen (pupillen) tot en met 12 jaar, voor jongeren (junioren) van 13 tot en met 18 jaar en volwassenen (senioren) vanaf 19 jaar.
Het contributiejaar loopt van 1 oktober t/m 30 september. Het lidmaatschap wordt automatisch voortgezet. Opzegging van het lidmaatschap doe je uiterlijk 1 maand voor aanvang van het nieuwe seizoen, dus vóór 1 september!
Ben of word je lid van de VIJC, dan ben je automatisch KNSB-lid. Je ontvangt van hen een lidnummer en je kunt je eigen gegevens beheren in https://mijn.knsb.nl

Let op: voor de schaatstrainingen in het Sportiom en op de 400-meter baan in Eindhoven betaal je naast het lidmaatschap ook voor de toegang (entree-geld) voor deze ijsbanen. Zie inschrijven seizoen 2022-2023.

Aanmelding
Lid worden kan door het inschrijfformulier te downloaden, uit te printen, te ondertekenen en op te sturen naar de ledenadministratie (zie formulier senior / formulier jeugd). Als je nog vragen hebt over het lidmaatschap bij de Vughtse IJsclub, dan kan je emailen naar vijc.bestuur@live.com.
Wil je de VIJC alleen steunen, word dan steunpilaar. Daar is een apart inschrijfformulier voor.

Inschrijfformulier lidmaatschap Senioren

Inschrijfformulier lidmaatschap Jeugd

Inschrijfformulier Steunpilaar

Inschrijfformulier zomerlidmaatschap Senioren 2022

Inschrijfformulier zomerlidmaatschap Jeugd 2022

Contributie
Het lidmaatschap geeft recht om deel te nemen aan alle trainingen van de VIJC. Voor de toegang tot trainingen in het Sportiom en op de ijsbaan in Eindhoven wordt daarnaast een extra bedrag in rekening gebracht.
Voor het seizoen 2022 – 2023 dat loopt van 1 oktober t/m 30 september, bedraagt de contributie:
= € 100,- voor senioren
= € 80,- voor jeugd van 13 t/m 18 jaar
= € 60,- voor jeugd t/m 12 jaar
Doe je niet mee aan onze activiteiten maar wil je de VIJC wèl steunen, wordt dan “steunpilaar” voor € 15,- (of meer).
De contributies worden via NIKKI geïnd; lees alles hierover op contributie-inning via NIKKI

Proefles
Wil je eerst een indruk krijgen van de trainingen bij VIJC, volg dan een proefles.
Voor de proefles kunnen volwassenen zich aanmelden: stuur een mailtje naar vijc.bestuur@live.com.
De jeugd kan zich aanmelden bij de jeugdcoordinator@vijc.nl.

Steunpilaar
We zijn blij met mensen die ons willen steunen. Het basisbedrag hiervoor is € 15,- maar meer mag natuurlijk ook. Deze steunpilaren ontvangen ook onze digitale nieuwsbrief de Emuts en zijn van harte welkom op onze nieuwjaarsbijeenkomst.

Zomer-lidmaatschap
Speciaal voor familieleden en partners van onze leden die niet schaatsen, maar het wel leuk vinden om met onze zomertrainingen mee te doen, hebben we het zomer-lidmaatschap in het leven geroepen. Met dit lidmaatschap kun je deelnemen aan alle skeeler-, fiets- en bos/veldtrainingen vanaf april tot het einde van het zomerseizoen. Inclusief deelname aan de ledendag.
De kosten voor het zomerlidmaatschap bedragen € 30,- voor de jeugd en € 50,- voor volwassenen (senioren). Dit lidmaatschap wordt automatisch verlengd.
Opzegging van het zomer-lidmaatschap moet uiterlijk één maand voor start van het nieuwe seizoen, dus voor 1 september plaatsvinden.

NTFU-lidmaatschap
De VIJC is als vereniging lid geworden van de wielersportbond NTFU. Dit biedt VIJC een betere verzekering voor de wielertijdrit en opleidingen. Word je lid van de NTFU, dan profiteer je van onder andere het verzekeringspakket, een uitgebreid aanbod aan diensten en producten en ondersteun je het NTFU werk als belangenbehartiging voor de wielersport. Zie ook https://www.ntfu.nl
Indien je nog geen lid bent van de NTFU, kun je via de VIJC lid worden. De kosten van dit NTFU lidmaatschap bedragen €62,50 voor de periode 1 september 2021 tot 31 december 2022. Stuur dan een email naar Marc Peters
Geef in de email aan dat we je mogen aanmelden als NTFU lid per 1 september 2021 tegen de kosten van €62,50.

Indien je al lid bent van de NTFU:
Ben je al lid dan blijven de kosten voor het lidmaatschap zoals ze nu voor jou als individueel lid gelden maar gaan deze vanaf 1 januari 2022 via de VIJC lopen en ga dit je via de VIJC betalen. We schrijven je per 1 september alvast in als clublid. Indien je extra diensten of een hogere fietsverzekering afgesloten hebt, dan blijven deze extra’s rechtstreeks tussen jou en de NTFU lopen. Denk er aan dat als je NTFU lidmaatschap nu via een andere vereniging loopt, dat je dit zelf bij die vereniging moet opzeggen. Indien je hiermee akkoord gaat, wil je dan je NTFU lidnummer aan Marc Peters doorgeven.

Voorwaarden Lidmaatschap
Door aanmelding als lid verplicht u zich tot het einde van het seizoen contributie te betalen. Het seizoen loopt van 1 oktober t/m 30 september.
Opzegging van het lidmaatschap moet uiterlijk één maand voor start van het nieuwe seizoen, dus voor 1 september plaatsvinden.
Bij tussentijdse opzegging van het lidmaatschap tijdens het boekjaar is contributie verschuldigd t/m 30 september van dat seizoen.
U houdt zich aan de regels die zijn gesteld door het bestuur van de VIJC.

De Vughtse IJsclub aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor beschadiging, verlies of vermissing van aan leden toebehorende voorwerpen.