Recreanten Eindhoven

De 400-meter baan in Eindhoven is t/m zondag 23 januari voor recreanten alleen overdag geopend; reserveren verplicht via https://212webshop.nexusportal.nl/.

vrij schaatsen op de 400-meter baan in Eindhoven

Voor iedereen is er donderdagmorgen en zaterdagmorgen de mogelijkheid om in clubverband op de 400 meter baan in Eindhoven te schaatsen. Dat is tijdens een normaal publieksuur. Een grote groep VIJC-leden schaatst en traint van 10.00 tot 12.00 uur. Hiervoor volstaat een toegangskaartje voor de ijsbaan, maar als je vaker komt is een stadspas te overwegen (aan het loket van het IJssportcentrum verkrijgbaar).

In groepjes van verschillend niveau worden er flink wat rondjes gereden. Het liefst in een treintje. We doen ook steigerungen en er worden onderling aanwijzingen gegeven over techniek en schaatshouding. Als je wilt, kan je ook gewoon je eigen rondjes rijden. Na afloop wordt soms onder het genot van koffie of chocomel in de kantine van de ijsbaan gezellig nagepraat.

Voor diegenen die nog niet zo lang lid zijn van onze club is dit zeker een aanrader. Je ervaart de gezelligheid van de club, je leert andere clubleden kennen en je kunt ervaren hoe het is om op een 400 meter baan te schaatsen.

Er is donderdagmorgen en zaterdagmorgen een carpool-mogelijkheid: verzamelen om 09.15 uur in ‘s-Hertogenbosch bij de Guido Gezellelaan tegenover het provinciehuis. Meer info en/of aanmelden bij Anja: anja.leeuwenhaag@gmail.com

De (corona-)afspraken:
Je wordt vanaf 18 jaar in de aankomsthal gecontroleerd op je Corona toegangsbewijs. Zorg dus voor je QR-code (of vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recente toegangstest van max. 24 uur oud), samen met je identiteitsbewijs. Draag voordat je het ijs op gaat, vanaf 13 jaar een mondkapje. Deze regels gelden ook voor ouders en begeleiders van kinderen jonger dan 18 jaar.