Schaatstraining Sportiom

Vanaf 15 oktober verzorgt de VIJC elke zondag schaatstraining in het Sportiom in Den Bosch (Victorialaan 10, naast stadion de Vliert), ook wel de Bossche Baan genoemd. Deze training bestaat voornamelijk uit technische training, erg belangrijk om het schaatsen goed onder de knie te krijgen. Er is zowel aandacht voor de beginnende als de gevorderde schaatser. Ieder kan op zijn/haar eigen niveau aan de oefeningen meedoen!

De training vindt plaats op de ijshockeybaan, zodat de snelheid laag is en de nadruk op de techniek ligt. Veel aandacht is er voor de lichaamshouding tijdens het schaatsen, de juiste afzet en de bochtentechniek. Er wordt gewerkt aan het evenwicht, zoals balanceren op één schaats, recht op de schaatsen staan, diep zitten, pootje over, achterop zitten zodat je goed glijdt, enzovoort…

Voor iedere training wordt er ingelopen en gerekt. Dan kun je op het ijs meteen lekker aan de slag. Na afloop wordt er met elkaar uitgelopen. Als het weer het toelaat gebeurt dat buiten, vóór het Sportiom en bij regen zoeken we ergens binnen een plaatsje.

Inschrijven
Hieronder kun je je gegevens invullen als je zondags wilt trainen in het Sportiom (Victorialaan 10, Den Bosch). Onderaan het formulier zie je de link om direct te betalen.
Voor de toegang tot het Sportiom geldt voor iedereen een vast bedrag van € 50,= Alleen leden van de VIJC kunnen deze training volgen, zie onze lidmaatschappen.
Geef ook aan op welk uur je wilt schaatsen: 9-10 uur (voor de jeugd), 10-11 uur (volwassenen) of 18.45 – 19.45 uur (volwassenen).

  • Start training om 09.00 of 10.00 uur: zondag 15 oktober 2023
  • Niet op 24-12, 31-12, 7-1 en 11-2
  • Start training om 18.45 uur: zondag 15 oktober 2023
  • Niet op 24-12, 31-12 en 11-2
  • Laatste training voor iedereen: zondag 17 maart 2024
Te betalen bedrag € -
Voor vragen kun je altijd contact met het bestuur opnemen, emailadres: secretaris@vijc.nl