Fietsen met de VIJC

Jaarprogramma 2023

Het jaarprogramma 2023 is bekend en je vindt het in dit overzicht.

Wielertraining woensdagavond

Elke woensdagavond van 5 april t/m 20 september 2023 kunnen VIJC-leden vanaf 18 jaar die graag hun racefiets uit de schuur halen, meedoen aan de fietstraining. We verzamelen om 18.45 uur bij ons clubhuis ‘de Bindplaats’. Vanaf hier toeren en trainen we in verschillende groepen door het Brabantse landschap. Wil je voor het eerst meefietsen, mail dan naar Aad Geers.
De groepen zijn van verschillend niveau. We rijden verschillende routes en de trainingen zijn afwisselend, gericht op fietsvaardigheid en conditie. Om veilig te fietsen is het belangrijk dat je een goed onderhouden fiets hebt en dat je een helm en handschoentjes draagt.
Zie verder de afspraken voor veilig fietsen: Basisafspraken Veilig Fietsen

Wielertochten zaterdagmorgen

De VIJC organiseert voor haar leden vanaf zaterdag 1 april t/m 30 september 2023 meerdere fietsgroepen waarbij de afstand en de snelheid aangepast wordt aan de deelnemers. Het fietsseizoen wordt op zaterdag 7 oktober 2023 afgesloten met een moutainbike clinic.
Start voor iedereen in principe om 09.00 uur bij “De Bindplaats” aan de IJzeren Man, Boslaan 43 in Vught.
Onze groepen zijn niet groter dan 10 fietsers en meestal formeren we meerdere groepen. Er bestaat ook een rustige fietsgroep waarbij een sportieve fiets al volstaat. Deze groep vertrekt meestal om 09.30 uur. Heb je hier belangstelling voor, mail dan met Anja Leeuwenhaag.
Elke eerste zaterdag van de maand wordt voor iedereen afgesloten met koffie (en soms wat lekkers) in ons clubhuis De Bindplaats.

De VIJC stelt het plezier, de fietsvaardigheid en de fietsveiligheid centraal. De VIJC is als club aangesloten bij de NTFU zodat er inmiddels 14 wegkapiteins zijn opgeleid. We maken je graag attent op de afspraken voor veilig fietsen: Basisafspraken Veilig Fietsen.

Verder organiseren we op een aantal zaterdagen een langere tocht; zie ons overzicht.
Op zo’n dag bieden we mooie routes aan van verschillende afstanden, dus passend voor iedere fietser.

ICE-nummer (in case of emergency)
Het bestuur vindt veiligheid heel belangrijk. Daartoe treffen wij ook de nodige maatregelen. Helaas komt het voor dat er toch een ongeval plaatsvindt waarbij een lid betrokken is. Wij vinden het dan belangrijk dat wij een naaste kunnen inlichten. Onze ledenlijst voorziet hier niet in. Daarom roepen wij je op om bij alle VIJC-activiteiten een ICE-nummer bij je te dragen. Daartoe zijn verschillende mogelijkheden: een zeer effectief middel is een speciaal polsbandje.
Wij rekenen op je medewerking.