Skeeleren in Schijndel

Gedurende de zomermaanden biedt de VIJC iedere maandagavond de gelegenheid om mee te doen aan de skeelertraining. De training wordt gegeven op het sportcomplex “de Leemput”, Leemputtenweg 3 in Schijndel.
De training begint om 18.30 met een warming-up. Er wordt getraind in verschillende groepen: jeugd, wedstrijdjeugd, (beginnende) recreanten en snelle recreanten.
NB Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar een indoortraining in de Sportzaal op terrein van R van Arkel; vanaf 18.45 tot ong. 20.00 uur. Mocht een training helemaal niet doorgaan, staat dat op de dag zelf, vermeld op ‘Facebook’.

Per groep is er een instructeur/instructrice die opdrachten en specifieke aanwijzingen geeft. De oefeningen zijn erop gericht om de techniek te verbeteren en de conditie op peil te houden. Balans, afzet, het ‘bochtje lopen’, remtechniek, starten, intervaltraining, het komt allemaal aan bod. Net zoals op de ijsbaan kan iedereen op zijn/haar eigen tempo trainen.
En we nodigen ouders die hun kinderen brengen, van harte uit om hun skeelers of skates mee te nemen. Doe gerust met ons mee.

Skeeler-kampioenschap

Elk jaar – vlak voor de zomervakantie – vindt het clubkampioenschap skeeleren plaats. Dit is dé mogelijkheid om de competitie aan te gaan met je trainingsmaatjes. Net als tijdens het schaatskampioenschap, kan je ook nu alle geleerde techniek in de strijd gooien. Nu zal blijken of al het oefenen op de start, de afzet, de balans, het ‘bochtje lopen’ en al die interval- en duurtrainingen zoden aan de dijk hebben gezet.
Het skeelerkampioenschap wordt gehouden op een maandag rond eind juni. Het begint om 18.45 uur en vindt plaats op de baan van IJsclub Thialf in Schijndel. Bij slecht weer wordt de wedstrijd verschoven.