KNSB Eindhoven

400-meter baan in Eindhoven

De VIJC verzorgt een schaatstraining voor senioren en junioren tijdens speciale trainingsuren van het KNSB Gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland op de 400-meter baan in Eindhoven.
De baan is tijdens deze training speciaal gereserveerd voor schaatsverenigingen.
Je lidmaatschap geeft recht om deel te nemen aan alle trainingen van de VIJC. Voor de toegang tot het Sportiom en de ijsbaan in Eindhoven wordt een extra bedrag in rekening gebracht; je vindt deze in het menu onder [Schaatstrainingen]. Je kunt kiezen uit een trainings-abonnement of een zgn. basis-abonnement.
Inschrijven kan via deze website onder [Schaatstrainingen].

Wat kun je met een trainings-abonnement Eindhoven ?
Het trainings abonnement geeft toegang tot de KNSB trainingsuren (18.30 – 19.45 uur) van de 400-meter baan van het IJssportcentrum in Eindhoven op dinsdag of donderdag (of beide dagen). Dit abonnement geeft geen recht op deelname aan wedstrijden (met uitzondering van het clubkampioenschap). Voor dit abonnement is geen KNSB-licentie nodig.
Het trainingsabonnement kent geen reductie-tarief.

Wat kun je met een basis-abonnement Eindhoven ?
Dit abonnement geeft naast toegang tot de reguliere training op dinsdag- en/of donderdagavond ook het recht tot deelname aan langebaan-wedstrijden in Eindhoven en Geleen én marathonwedstrijden op alle 400m-banen binnen het gewest. Let op! Voor dit abonnement is een wedstrijdlicentie vereist, deze dien je zelf aan te vragen, zie: http://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/
Voor het 3e of volgende gezinslid uit één gezin geldt een reductie van 50%.

De schaatstrainingen
Op zowel de dinsdag- als donderdagavond verzorgt de VIJC trainingen in kleine groepen met eigen trainers. Je krijgt een schaatstechnische training, interval- en duurtraining en wedstrijdvoorbereiding. Dit laatste met name in aanloop naar de clubkampioenschappen.
Er zijn 2 jeugdgroepen. Er is een beginnersgroep en een groep voor de gevorderde jeugd. Ook voor volwassenen zijn er verschillende niveaus. Er is een groep die zich vooral richt op het verbeteren van de basistechniek. De tweede groep heeft al een behoorlijke schaatsvaardigheid en de derde groep is voor de schaatsers die de techniek goed beheersen.
Er is op de donderdag een carpool-schema voor Eindhoven.

Aansluitend op de training van donderdagavond gaan we meestal nog iets met elkaar drinken in ‘t Schaetshuys, het grand café van IJssportcentrum Eindhoven.