400-meter baan in Eindhoven

KNSB trainingsuren

De VIJC verzorgt een schaatstraining voor senioren en junioren tijdens speciale trainingsuren van het KNSB Gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland op de 400-meter baan in Eindhoven (IJssportcentrum), Anton Coolenlaan 3. De baan is tijdens deze training speciaal gereserveerd voor schaatsverenigingen.
Je lidmaatschap geeft recht om deel te nemen aan alle trainingen van de VIJC. Voor de toegang tot de 400-meterbaan in Eindhoven wordt een extra bedrag in rekening gebracht. Je kunt kiezen uit een trainings-abonnement of een zgn. basis-abonnement.

Wat kun je met een trainings-abonnement Eindhoven ?
Het trainings abonnement geeft toegang tot de KNSB trainingsuren (18.30 – 19.45 uur) van de 400-meter baan van het IJssportcentrum in Eindhoven op dinsdag of donderdag (of beide dagen). Dit abonnement geeft geen recht op deelname aan wedstrijden (met uitzondering van het clubkampioenschap). Voor dit abonnement is geen KNSB-licentie nodig.
Het trainingsabonnement kent geen reductie-tarief.

Wat kun je met een basis-abonnement Eindhoven ?
Dit abonnement geeft naast toegang tot de reguliere training op dinsdag- en/of donderdagavond ook het recht tot deelname aan langebaan-wedstrijden in Eindhoven en Geleen én marathonwedstrijden op alle 400m-banen binnen het gewest. Let op! Voor dit abonnement is een wedstrijdlicentie vereist, deze dien je zelf aan te vragen, zie: http://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/
Voor het 3e of volgende gezinslid uit één gezin geldt een reductie van 50%.

Let op, jureren!
Schaats je mee tijdens de KNSB uren in Eindhoven, dan dien je (of in het geval van jeugdleden een ouder) ook één keer te jureren bij een wedstrijd in Eindhoven. Het wedstrijdoverzicht volgt later dit seizoen en dan kun je aangeven bij welke wedstrijd je komt helpen.

Carpoolen op donderdag
Op donderdag is er een carpool mogelijkheid: vertrek om 17.30 uur in ‘s-Hertogenbosch bij de Guido Gezellelaan nabij het provinciehuis. Meer info en/of aanmelden bij Anja: Anja Leeuwenhaag

De schaatstrainingen
Op zowel de dinsdag- als donderdagavond verzorgt de VIJC trainingen in kleine groepen met eigen trainers. Je krijgt een schaatstechnische training, interval- en duurtraining en wedstrijdvoorbereiding. Dit laatste met name in aanloop naar de clubkampioenschappen.
Er zijn 2 jeugdgroepen. Er is een beginnersgroep en een groep voor de gevorderde jeugd. Ook voor volwassenen zijn er verschillende niveaus. Er is een groep die zich vooral richt op het verbeteren van de basistechniek. De tweede groep heeft al een behoorlijke schaatsvaardigheid en de derde groep is voor de schaatsers die de techniek goed beheersen.