400m. baan KNSB Eindhoven

Deze schaatstraining voor senioren en junioren vindt plaats tijdens speciale trainingsuren van het KNSB Gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland op de 400-meter baan in Eindhoven.
De baan is tijdens deze training alleen open voor schaatsverenigingen. Het basisabonnement schaf je via de VIJC aan. En wil je ook een KNSB-licentie, dan kun je meedoen aan gewestelijke wedstrijden, meestal op zaterdag- en zondagavond.

Donderdagavond
Tijdens het gewestelijk uur op donderdagavond – van 18.30 uur tot 19.45 uur – traint de VIJC in kleine groepen met eigen trainers. De training bestaat uit schaatstechnische training, interval- en duurtraining en wedstrijdvoorbereiding. Dit laatste met name in aanloop naar de clubkampioenschappen.
Er zijn 2 jeugdgroepen. Er is een beginnersgroep en een groep voor de gevorderde jeugd. Ook voor volwassenen zijn er verschillende niveaus. Er is een groep die zich vooral richt op het verbeteren van de basistechniek. De tweede groep heeft al een behoorlijke schaatsvaardigheid en de derde groep is voor de schaatsers die de techniek goed beheersen.
Er is een carpool-schema voor Eindhoven.

Dinsdagavond
Ook op dinsdagavond wordt er door de VIJC van 18.30 tot 19.45 uur schaatstraining gegeven in Eindhoven . De opkomst op dinsdag is meestal kleiner dan op donderdag, zodat minder niveaugroepen samengesteld worden.

Aansluitend op de training op donderdagavond gaan we meestal nog iets met elkaar drinken in ‘t Schaetshuys, het grand café van IJssportcentrum Eindhoven.