Cursusdag Wegkapitein

Op zondag 3 april volgden zo’n 14 VIJC’ers de cursus Wegkapitein van de NTFU, dit om veiliger èn met meer plezier in groepen te fietsen.
Omdat de VIJC vanaf dit jaar meer activiteiten rond fietsen gaat organiseren (denk aan de zaterdagmorgen), zijn wegkapiteins nodig om de verschillende fietsgroepen op de goede manier te begeleiden.
In het ochtenddeel kwam de theorie aan de orde (zoals fietsvriendelijk fietsen, de basis-afspraken en de tekens die je geeft) en dat gaf binnen onze groep eigenwijze fietsers al heel wat discussie-stof. Maar dat helpt wèl om uiteindelijk één lijn te trekken. Na de lunch (dankjewel, Jos) het praktijk-deel.
Iedereen fietste een deel als wegkapitein (vooraan fietsen) en dan als assistent-wegkapitein (achteraan de boel overzien).
Ondanks dat Gerard een route had uitgezet en gedeeld, was er toch af en toe wat tegengeluid. We leerden: als je het niet weet, rustig rechtdoor. Ook namen we alle tekens door en gingen ritsen en molentjes rijden (een dubbele waaier) met links inhalen, met de klok mee. Ook belangrijk: rustig door de dorpen (behalve Cromvoirt dan). Leermomentje.
Woensdags en zaterdags kunnen we het allemaal weer in praktijk gaan brengen. Zie ook het VIJC fiets-aanbod.

Vorig bericht

Volgend bericht

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *