Zomer fietsen

Wielertraining woensdagavond

Elke woensdagavond t/m 21 september 2022 kunnen VIJC-leden vanaf 18 jaar die in de zomer graag hun racefiets uit de schuur halen, meedoen aan de fietstraining. We verzamelen om 18.45 uur bij ons clubhuis ‘de Bindplaats’. Vanaf hier toeren en trainen we in verschillende groepen door het Brabantse landschap. Wil je voor het eerst meefietsen, mail dan naar Aad Geers.
De groepen zijn van verschillend niveau. We rijden verschillende routes en de trainingen zijn afwisselend, gericht op fietsvaardigheid en conditie. Om veilig te fietsen is het belangrijk dat je een goed onderhouden fiets hebt en dat je een helm en handschoentjes draagt.
Zie verder de afspraken voor veilig fietsen: Basisafspraken Veilig Fietsen

Wielertochten zaterdagmorgen

Vanaf 2022 zijn onze fiets-activiteiten uitgebreid! De VIJC organiseert voor haar leden vanaf zaterdag 16 april t/m 1 oktober meerdere fietsgroepen waarbij de afstand en de snelheid aangepast wordt aan de deelnemers. Ht fietsseizoen is op zaterdag 1 oktober 2022 afgesloten.
Start voor iedereen in principe om 09.00 uur bij “De Bindplaats” aan de IJzeren Man, Boslaan 43 in Vught.
Onze groepen zijn niet groter dan 10 fietsers en meestal formeren we meerdere groepen. Er bestaat ook een rustige fietsgroep waarbij een sportieve fiets al volstaat. Deze groep vertrekt meestal om 09.30 uur. Heb je hier belangstelling voor, mail dan met Anja Leeuwenhaag.

De VIJC stelt het plezier, de fietsvaardigheid en de fietsveiligheid centraal. De VIJC is als club aangesloten bij de NTFU zodat er inmiddels 14 wegkapiteins zijn opgeleid. We maken je graag attent op de afspraken voor veilig fietsen: Basisafspraken Veilig Fietsen.

Voor seizoen 2022 is een fietskalender samengesteld. We sluiten op alle eerste zaterdagen van de maand de zaterdagochtend fietstochten voortaan gezamenlijk af (met koffie en …..), zo rond 12 uur bij ons clubhuis “De Bindplaats.
Op zaterdag 25 juni 2022 organiseerden we voor alle leden van de VIJC de eerste VIJC fiets-toertocht. Deze toertocht kan het begin worden van een zomerse fietstraditie. Op zo’n dag bieden we mooie routes aan van verschillende afstanden, dus passend voor iedere fietser.

Verder organiseerde de VIJC voor haar leden dit jaar nog een langere toertocht die plaatsvond op 16 juli en liep via de Achelse Kluis. Het ging en gaat niet om het hardrijden, maar om het gezamenlijk rijden van zo’n tocht. Na ongeveer 90 km was er een gezamenlijke lunchstop, en na afloop konden de liefhebbers in het clubhuis nog even naborrelen.
De tweede tocht was gepland op za. 17 september maar werd afgelast vanwege het verwachte slechte weer.

Fietskalender 2022, zie ook deze aparte pagina.

ICE-nummer (in case of emergency)
Het bestuur vindt veiligheid heel belangrijk. Daartoe treffen wij ook de nodige maatregelen. Helaas komt het voor dat er toch een ongeval plaatsvindt waarbij een lid betrokken is. Wij vinden het dan belangrijk dat wij een naaste kunnen inlichten. Onze ledenlijst voorziet hier niet in. Daarom roepen wij je op om bij alle VIJC-activiteiten een ICE-nummer bij je te dragen. Daartoe zijn verschillende mogelijkheden: een zeer effectief middel is een speciaal polsbandje.
Wij rekenen op je medewerking.