Fietstraining

Elke woensdagavond vanaf 31 maart 2021 tot medio september kunnen VIJC leden die in de zomer graag hun racefiets uit de schuur halen, mee doen aan de fietstraining. We verzamelen om 18.45 uur bij ons clubhuis ‘de Bindplaats’ en zijn weer rond 20.15 uur terug. We toeren en trainen in verschillende groepen door het Brabantse landschap.

De groepen zijn van verschillend niveau – recreanten en snelle recreanten – die ieder huns weegs gaan. Bij voldoende animo vanuit de jeugd willen wij ook trainingen aan hen gaan aanbieden.
Er wordt steeds een andere route gereden en de training is elke keer anders. De ene avond wordt er een duurtraining gegeven, de andere avond komen er specifieke oefeningen aan bod zoals het rijden in een groep met afwisselend kopwerk en intervaltraining. Er wordt getraind op fietsvaardigheid en vaardigheden die nodig zijn om veilig te rijden in het verkeer en in de groep. Om het ‘veilig’ te hebben en te houden, houden wij ons aan onze gedragsregels en de algemene verkeersregels, en fietsen we (VERPLICHT) met een helm op en handschoentjes aan!

Meedoen kan iedereen, maar je moet (natuurlijk) wel een basis-conditie hebben. Het is dus prettig als je al redelijk met je racefiets overweg kunt. Heb je nog nooit op een racefiets gereden, ga dan eerst een paar keer fietsen om je fiets te leren kennen en een beetje conditie op te bouwen voordat je naar de training komt.

Nog even iets over het fietsmateriaal: als je twijfelt, kom dan gewoon langs. Nog beter: sluit even ruim van tevoren kort met een van de trainers. Bedenk: wij vinden het belangrijker dat je meedoet, dan dat je meedoet met een super professionele uitermate lichtgewicht fiets! We zijn een schaatsclub en geen Tour de France wielerploeg!

Op zaterdag 25 september 2021 kan iedereen meedoen aan de VIJC wielerploegen-tijdrit in Vught.