Zomer fietsen

Wielertraining woensdagavond

Elke woensdagavond van april tot medio september kunnen VIJC-leden die in de zomer graag hun racefiets uit de schuur halen, meedoen aan de fietstraining. We verzamelen om 18.45 uur bij ons clubhuis ‘de Bindplaats’. Vanaf hier toeren en trainen we in verschillende groepen door het Brabantse landschap.

De groepen zijn van verschillend niveau – jeugd, recreanten en snelle recreanten – die ieder huns weegs gaan. Er wordt steeds een andere route gereden en de training is elke keer anders. De ene avond wordt er een toertocht gereden, de andere avond komen er specifieke oefeningen aan bod zoals het rijden in een groep met afwisselend kopwerk en intervaltraining. Er wordt getraind op fietsvaardigheid en vaardigheden die nodig zijn om veilig te rijden in het verkeer en in de groep. Om het ‘veilig’ te hebben en te houden, fietsen we (VERPLICHT) met een helm op en handschoentjes aan! Dit zijn de afspraken voor veilig fietsen: Basisafspraken Veilig Fietsen

Meedoen kan iedereen, maar je moet (natuurlijk) wel een basis-conditie hebben. Het is dus prettig als je al redelijk met je racefiets overweg kunt. Heb je nog nooit op een racefiets gereden, ga dan eerst een paar keer fietsen om je fiets te leren kennen voordat je naar de training komt.

Nog even iets over het fietsmateriaal: als je twijfelt, kom dan gewoon langs. Nog beter: sluit even ruim van tevoren kort met een van de trainers. Bedenk: wij vinden het belangrijker dat je meedoet, dan dat je meedoet met een super professionele uitermate lichtgewicht fiets! We zijn een schaatsclub en geen Tour de France wielerploeg!

Eind september kan iedereen meedoen aan de VIJC ploegentijdrit.
.

Wielertochten zaterdagmorgen

Vanaf zomer 2021 zijn onze fiets-activiteiten uitgebreid! We willen de fietsvaardigheid en fietsveiligheid verbeteren en daarnaast het fietsplezier hooghouden. De VIJC is als club inmiddels aangesloten bij de NTFU, zodat we o.a. ondersteuning krijgen bij het opleiden van trainers en wegkapiteins en de wielerploegentijdrit beter kunnen verzekeren.

Dit zijn de afspraken voor veilig fietsen: Basisafspraken Veilig Fietsen
Het is nu nog zaak dat we elkaar erop aanspreken als het niet goed gaat.

Voor dit seizoen hebben we inmiddels een fietskalender samengesteld.
We sluiten op alle eerste zaterdagen van de maand de zaterdagochtend fietstocht voortaan gezamenlijk af “(met koffie en …..) rond 12 uur bij ons clubhuis “De Bindplaats.
Ook zijn een paar extra trainingen op de baan in Schijndel gepland, en we willen dit jaar nog twee langere toertochten organiseren.
De eerste langere toertocht is op 17 juli, een tocht van 155 km. door Brabant. We starten om 9 uur en er zal gereden worden in groepjes max. 6 personen.
Het gaat niet om het hardrijden, maar om het gezamenlijk rijden van deze tocht. Op ongeveer 90 km is er een gezamenlijke lunchstop, en na afloop kunnen de liefhebbers in het clubhuis nog even naborrelen.
De tweede tocht is gepland op 18 september en dit wordt een tocht door Limburg.

Fietskalender 2021
3 juli Koffiedrinken Vught, 12 tot 14.00 uur
17 juli Toertocht door Brabant.
21 juli Training Schijndel.
7 aug Koffiedrinken Vught, 12 tot 14.00 uur
4 sept Koffiedrinken Vught, 12 tot 14.00 uur
15 sept Training Schijndel.
18 sept Toertocht door Limburg.
2 okt Koffiedrinken Vught, 12 tot 14.00 uur