Zomer fietsen

Wielertraining woensdagavond

Elke woensdagavond vanaf 13 april t/m 21 september 2022 kunnen VIJC-leden vanaf 18 jaar die in de zomer graag hun racefiets uit de schuur halen, meedoen aan de fietstraining. We verzamelen om 18.45 uur bij ons clubhuis ‘de Bindplaats’. Vanaf hier toeren en trainen we in verschillende groepen door het Brabantse landschap. Wil je voor het eerst meefietsen, mail dan naar Aad Geers.
De groepen zijn van verschillend niveau. We rijden verschillende routes en de trainingen zijn afwisselend, gericht op fietsvaardigheid en conditie. Om veilig te fietsen is het belangrijk dat je een goed onderhouden fiets hebt en dat je een helm en handschoentjes draagt.
Zie verder de afspraken voor veilig fietsen: Basisafspraken Veilig Fietsen

Naast de trainingen op de openbare weg zijn er ook 4 woensdag-trainingen op de baan in Schijndel gepland (20 april, 18 mei, 15 juni en 14 september).

Wielertochten zaterdagmorgen

Vanaf 2022 zijn onze fiets-activiteiten uitgebreid! De VIJC organiseert voor haar leden vanaf zaterdag 16 april meerdere fietsgroepen waarbij de afstand en de snelheid aangepast wordt aan de deelnemers.

Start voor iedereen in principe om 09.00 uur bij “De Bindplaats” aan de IJzeren Man, Boslaan 43 in Vught.
Onze groepen zijn niet groter dan 10 fietsers en zonodig formeren we meerdere groepen.

De VIJC stelt het plezier, de fietsvaardigheid en de fietsveiligheid centraal. De VIJC is als club aangesloten bij de NTFU zodat er inmiddels 14 wegkapiteins zijn opgeleid. We maken je graag attent op de afspraken voor veilig fietsen: Basisafspraken Veilig Fietsen.

Voor seizoen 2022 is een fietskalender samengesteld. We sluiten op alle eerste zaterdagen van de maand de zaterdagochtend fietstochten voortaan gezamenlijk af (met koffie en …..), zo rond 12 uur bij ons clubhuis “De Bindplaats.
Op zaterdag 25 juni 2022 organiseren we voor alle leden van de VIJC de eerste VIJC fiets-toertocht. Deze toertocht kan het begin worden van een zomerse fietstraditie. Op deze dag bieden we mooie routes aan van verschillende afstanden, dus voor iedere fietser. Verder informatie volgt maar reserveer de datum alvast.

Verder organiseert de VIJC voor haar leden dit jaar nog twee langere toertochten.
De eerste langere toertocht is verplaatst naar za. 16 juli, een tocht van 150 km. door Brabant. We starten om 9 uur. Het gaat niet om het hardrijden, maar om het gezamenlijk rijden van deze tocht. Op ongeveer 90 km is er een gezamenlijke lunchstop, en na afloop kunnen de liefhebbers in het clubhuis nog even naborrelen.
De tweede tocht is gepland op za. 17 september en dit wordt een tocht door Limburg.

Fietskalender 2022, zie ook deze aparte pagina.
Komende highlights:
za. 10 september: rondje Heilige Eik, ruim 60 km. Start 09.00 uur vanaf de Bindplaats.
za. 17 september: tocht door Limburg (met hoogtemeters).