Wielrentraining en wedstrijd

Elke woensdagavond van april tot medio september kunnen VIJC leden die in de zomer graag hun racefiets uit de schuur halen, mee doen aan de fietstraining. We verzamelen om 18.45 uur bij ons clubhuis ‘de Bindplaats’. Vanaf hier toeren en trainen we in verschillende groepen door het Brabantse landschap.

De groepen zijn van verschillend niveau – jeugd, recreanten en snelle recreanten – die ieder huns weegs gaan. Er wordt steeds een andere route gereden en de training is elke keer anders. De ene avond wordt er een toertocht gereden, de andere avond komen er specifieke oefeningen aan bod zoals het rijden in een groep met afwisselend kopwerk en intervaltraining. Er wordt getraind op fietsvaardigheid en vaardigheden die nodig zijn om veilig te rijden in het verkeer en in de groep. Om het ‘veilig’ te hebben en te houden, fietsen we (VERPLICHT) met een helm op en handschoentjes aan!

Meedoen kan iedereen, maar je moet (natuurlijk) wel een basis-conditie hebben. Het is dus prettig als je al redelijk met je racefiets overweg kunt. Heb je nog nooit op een racefiets gereden, ga dan eerst een paar keer fietsen om je fiets te leren kennen voordat je naar de training komt.

Nog even iets over het fietsmateriaal: als je twijfelt, kom dan gewoon langs. Nog beter: sluit even ruim van tevoren kort met een van de trainers. Bedenk: wij vinden het belangrijker dat je meedoet, dan dat je meedoet met een super professionele uitermate lichtgewicht fiets! We zijn een schaatsclub en geen Tour de France wielerploeg!

Eind september kan iedereen meedoen aan de VIJC ploegentijdrit.