Jos de Vos stopt

Jos de Vos
Onze Jos de Vos (VIJC !) stopt na zijn beste seizoen ooit.

En dat terwijl hij afgelopen winter sneller dan ooit reed. Maar Jos twijfelde al langer en stelde een beslissing uit. Tot maandag. Ik stop.
Mooi dat ik mijn carrière kan afsluiten na een heel goed seizoen, zegt Jos die afgelopen winter 3 seconden van zijn persoonlijk record op de 5 kilometer (6.18,43) af haalde. Op de 10 kilometer was hij zelfs 14 tellen sneller (13.02,59) dan ooit. Toch bleef het gat met de absolute top net te groot.
Heb je er dan nog alles voor over om dichterbij de schaatstop te komen? En zat het er überhaupt nog in? Coach Jillert Anema van zijn ploeg Zaanlander dacht van wel en wilde Jos er graag bij houden. Maar Jos zelf zag het niet meer zitten. Het is zo mooi geweest. Bovendien vond hij het steeds lastiger om lang van huis te zijn. Zijn vriendin Judith is hoogzwanger. Het stel verwacht volgende maand een broertje voor Luc.

Jos woont nog in Heerenveen. Hij wil weer dichterbij zijn familie in Dreumel gaan wonen. Het wordt waarschijnlijk Boven-Leeuwen. En Jos denkt na wat hij in de toekomst zal gaan doen: misschien ga ik bij het montagebedrijf van mijn vader werken. Dat lijkt me leuk. Ach ja, weer eens helemaal wat anders….

Vorig bericht

Volgend bericht

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *