Zomerseizoen 2020

19 april - 12 september

Dit is momenteel de planning voor het aankomende zomerseizoen

April

Zondag 19 april vond de Opening van het zomerseizoen  met de VIJC 2020 ZOMERSEIZOENS-QUIZ plaats. Een groot “virtueel” succes met als winnaar de familie Overheul!

Mei
Start-to-skate bij Reinier v Arkel: afgelast

VIJC volgt (uiteraard) de RIVM maatregelen dus we mogen weer samen sporten!!!
Iedereen heeft fanatiek of iets minder fanatiek getraind sinds het abrupt einde van het schaatsseizoen, solo of met z/n tweetjes, thuis, fietsend of powerwalkend. Nu mogen we weer in groepsverband gaan trainen in het bos, op de skeelerbaan of op de fiets mits wij ons aan de protocollen houden.

Skeeleren
Nadat de jeugd op 11 mei al enthousiast is begonnen op de skeelerbaan van Thialf in Schijndel, zijn vanaf 18 mei de volwassenen ook van harte welkom. De wc’s en kleedlokalen blijven gesloten, de groepen blijven strikt gescheiden. Er is een toezichthouder bij de baan, zodat de trainers zich kunnen richten op het training geven. Ook hier geldt dat de 1,5 m maatregel wordt nageleefd en na afloop gaat iedereen meteen huiswaarts. Voor de jeugd en hun ouders gelden verschillende richtlijnen die al duidelijk gecommuniceerd zijn. Het is wenselijk ca. 18.30 uur aanwezig te zijn op de baan in Schijndel, Leemputtenweg 3, 5482 ZZ Schijndel.
Alle veiligheidsmaatregelen, voorgeschreven door KNSB, NOC/NSF, RIVM en de gemeente zijn in acht genomen.

Bostraining
Deze trainingen zijn vanaf zondag 17 mei weer opgestart. Maar de start van deze zondagmorgen-bostraining is niet vanaf het clubhuis, en evenmin wordt er getraind op de vertrouwde plek op de Vughtse Heide. Dit vanwege de te verwachten drukte in het bos op zondagochtend, zodat de 1,5 m maatregel mogelijk niet gerealiseerd kan worden. Daarom is de start op de parkeerplaats van de gymzaal bij de klokkentoren op het terrein van Reinier van Arkel in Vught om 9.25 uur. Van daaruit vertrekken we, jeugd en volwassenen met max. 10 personen per groep naar een veld in de buurt op het terrein. We houden ons sowieso aan de 1,5 m afstand tot elkaar. Dat spreekt voor zich. Om 11.00 uur zijn we terug op de Parkeerplaats en gaan we meteen huiswaarts. Dus niet blijven napraten bij de auto’s a.u.b.

Fietstraining
Wat betreft het fietsen zijn we terughoudender en vooralsnog starten we niet met de fietstraining op woensdagavond in groepsverband. We vinden het te riskant mede vanwege de drukte op de weg om in groepsverband te trainen en daarbij de regels in acht te nemen. Wel is het mogelijk om samen te fietsen in groepjes van max 4. Organiseer dat zelf en indien er in clubkleding gefietst wordt, houd je dan sowieso aan de regels. We komen hierop terug als we het op grond van versoepeling van de regels veilig genoeg achten om de weg op te gaan.

Maandag 29 juni: Clubkampioenschap skeeleren (reservedatum: 31 augustus)

zaterdag 12 september: Ledendag

Begin: