Jeugd-wat komt eraan ?

Schaatsen slijpen
Een paar keer per jaar is er de gelegenheid voor de jeugd om hun schaatsen te laten slijpen door ervaren slijpers van de VIJC. Zondag 14 én 21 november na de jeugdtraining staan de slijpers klaar in het Sportiom naast de baan om kosteloos de schaatsen van de jeugd te slijpen.

—————————————————————————————-

Pupillencompetitie

Dit seizoen wordt in Eindhoven ook een Pupillencompetitie verreden. Deze wedstrijden staan open voor alle pupillen met een wedstrijdabonnement op één van de ijsbanen in ons Gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland.
De competitie bestaat uit vier langebaanwedstrijden, en de slechtste prestatie (of een keer missen) zal niet meegeteld worden. Zorg dus dat je ten minste drie keer een goede uitslag rijdt. De finale van dit pupillenklassement is op zaterdag 5 maart 2022.
Na afloop van iedere wedstrijd wordt er een dagklassement gemaakt voor de pupillen AB, CD en E+ jongens en meisjes. In iedere categorie krijgt de nummer één 10,1 punten, de nummer twee 9 punten, de nummer drie 8 punten, enzovoorts. Na afloop van de finale wordt het eindklassement opgemaakt en is er een prijsuitreiking voor de zes categorieën.
De volgende wedstrijden tellen mee in de Pupillencompetitie:
— Zaterdag 27 November – EF: 100 + 300 || ABCD: 100 + 300 + 500
— Zondag 9 januari – EF: 100 + 300 || CD: 100 + 300 + 500 || AB: 500 + 700
— Zondag 23 januari – EF: 100 + 300 || ABCD: 100 + 300 + 500
— Zaterdag 5 maart – EF: 100 + 300 || CD: 100 + 300 + 500 || AB: 500 + 700
Voor meer info zie de website: wedstrijdkalender winter 21-22

—————————————————

Jeugdmarathons in Eindhoven
Wedstrijden over 5 tot 25 ronden voor Pupillen en Junioren
Op zaterdag 13 november en zaterdag 8 januari organiseert de Marathoncommissie Eindhoven nog twee Jeugdmarathon-avonden voor alle Pupillen, Junioren B en Junioren C. Van deze drie wedstrijden samen wordt per categorie een klassement opgemaakt en zijn er medailles te winnen via het Eindklassement.
De wedstrijden beginnen iedere avond om 18:45 uur en starten met de jongste pupillen. De te rijden afstanden zijn als volgt:
• Meisjes en Jongens Pup C t/m F: 5 ronden
• Meisjes Pup B: 5 ronden
• Jongens Pup B: 6 ronden
• Meisjes Pup A: 7 ronden
• Jongens Pup A: 9 ronden
• Meisjes Jun C: 10 ronden
• Jongens Jun C: 15 ronden
• Meisjes Jun B: 15 ronden
• Jongens Jun B: 25 ronden
Het dragen van een helm en (liefst snijvaste) handschoenen is verplicht. Ook dienen de enkels volledig bedekt te zijn, liefst door middel van snijvaste enkelsokken. Verder heb je een KNSB-wedstrijdlicentie nodig om mee te kunnen doen. Dit kan ook een eenmalige daglicentie zijn.
Inschrijven doe je via de Wedstrijdkalender, inschrijving Eindhoven , maar kan ook nog op de avond zelf op de ijsbaan bij de Jurytoren. Dit kan tot 20 minuten voor aanvang van de wedstrijden.
Bij geringe deelname in bepaalde categorieën, kan de jury categorieën samenvoegen. Dit heeft geen invloed op de uitslagen of klassementen.
Voor vragen over de Jeugdmarathons neem je contact op met Aad Geers van onze VIJC.

—————————————————

Kerstschaatsen

Moet je nog leren schaatsen ?
Schaatsen kun je leren! De VIJC organiseert op dinsdag 28 december, woensdag 29 december en donderdag 30 december 2021 schaatslessen voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar (basisschool) in het Sportiom in ‘s-Hertogenbosch (naast stadion De Vliert). Je leert dan alles over de techniek van het schaatsen. Wij schaatsen op noren, maar met ijshockey of kunstschaatsen kun je ook prima meedoen.
Kerstschaatsen is een mooie manier om te kijken of je schaatsen leuk vindt of om gewoon lekker in de ochtenduren te schaatsen en de beginselen van het schaatsen te leren.

Aanmelden alleen nog maar het eerste uur mogelijk
De inschrijving loopt storm. Daarom kun je je nu alleen nog inschrijven voor het eerste uur, tussen 8 en 9 uur. Je krijgt drie dagen lang schaatsles van onze trainers, in het Sportiom in Den Bosch. Graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn, om op tijd je schaatsen te huren en onder te binden.
Inschrijven kan via Sjors Sportief
Dus noteer alvast in je agenda: dinsdag, woensdag en donderdag 28/29/30 december !

IJshockeyschaatsen zijn te huur in het Sportiom voor € 3,- per dag.
Handschoenen en helm vormen een belangrijke bescherming en zijn daarom verplicht. De Vughtse IJsclub stelt ook helmen beschikbaar als je niet over een helm beschikt.
En als verdere kleding: een trainingspak met een warm shirt eronder voldoet prima.

Vroege vogel uur van 08.00 tot 09.00 uur € 10,- voor de 3 lessen tezamen

———————————————————–

Proefles
En we nodigen je, als je nog geen lid bent, van harte uit om op zondagmorgen tussen 9 en 10 uur twee proeflessen in het Sportiom te volgen. Neem hiervoor contact op via de jeugdcoordinator@vijc.nl
Bevalt het schaatsen of skeeleren je? Dan heten we je hartelijk welkom als lid.

Heb je nog vragen, dan kun je contact opnemen via jeugdcoordinator@vijc.nl