Sportiom in Den Bosch

Vanaf zondag 24 oktober verzorgt de VIJC elke zondag schaatstraining in het Sportiom in Den Bosch (Victorialaan 10, naast stadion de Vliert), ook wel de Bossche Baan genoemd. Deze training bestaat voornamelijk uit technische training, erg belangrijk om het schaatsen goed onder de knie te krijgen. Er is zowel aandacht voor de beginnende als de gevorderde schaatser. Ieder kan op zijn/haar eigen niveau aan de oefeningen meedoen!

Let op, Corona-toegangsbewijs
Vanaf 6 november controleert Sportiom alle bezoekers van 18 jaar en ouder, op een geldig coronatoegangsbewijs in combinatie met een ID-check.

Training
De training vindt plaats op de ijshockeybaan, zodat de snelheid laag is en de nadruk op de techniek ligt. Veel aandacht is er voor de lichaamshouding tijdens het schaatsen, de juiste afzet en de bochtentechniek. Er wordt gewerkt aan het evenwicht, zoals balanceren op één schaats, recht op de schaatsen staan, diep zitten, pootje over, achterop de schaats zitten zodat je goed glijdt, enzovoort…

Voorafgaand aan iedere training wordt er ingelopen en gerekt. Dan kun je op het ijs meteen lekker aan de slag. Na afloop wordt er met elkaar uitgelopen. Als het weer het toelaat gebeurt dat buiten, vóór het Sportiom en bij regen zoeken we ergens binnen een plaatsje.

De trainingstijden zijn als volgt:
zondagochtend 09.00 – 10.00 uur voor de jeugd vanaf ± 5 jaar
zondagochtend 10.00 – 11.00 uur voor volwassenen
zondagavond 18.45 – 19.45 uur voor volwassenen

Doe mee en schrijf je in en betaal meteen. Hieronder vind je inschrijfformulier.
Voor de toegang tot het Sportiom geldt voor iedereen een vast bedrag van € 50,=
Geef ook aan op welk uur je wilt schaatsen.

  • Start training: zondag 24 oktober 2021
  • Laatste training: zondag 6 maart 2022
  • Baan gesloten: 26 december
  • Let op: op 2 en 9 januari geen training tussen 10.00 en 11.00 uur.
Te betalen bedrag € -
Voor vragen kun je altijd contact met het bestuur opnemen, emailadres: vijc.bestuur@live.com