Sportiom in Den Bosch

In de wintermaanden verzorgt de VIJC elke zondag schaatstraining in het Sportiom in Den Bosch (Victorialaan 10, naast stadion de Vliert), ook wel de Bossche Baan genoemd. Deze training bestaat voornamelijk uit technische vaardigheden, erg belangrijk om het schaatsen goed onder de knie te krijgen. Er is zowel aandacht voor de beginnende als de gevorderde schaatser. Ieder kan op zijn/haar eigen niveau aan de oefeningen meedoen!

Training
De training vindt plaats op de ijshockeybaan, zodat de snelheid laag is en de nadruk op de techniek ligt. Veel aandacht is er voor de lichaamshouding tijdens het schaatsen, de juiste afzet en de bochtentechniek. Er wordt gewerkt aan het evenwicht, zoals balanceren op één schaats, recht op de schaatsen staan, diep zitten, pootje over, achterop de schaats zitten zodat je goed glijdt, enzovoort…

Voorafgaand aan iedere training wordt er ingelopen en gerekt. Dan kun je op het ijs meteen lekker aan de slag. Na afloop wordt er met elkaar uitgelopen. Als het weer het toelaat gebeurt dat buiten, vóór het Sportiom en bij regen zoeken we ergens binnen een plaatsje.

Eerste trainingsdag: zondag 15 oktober 2023.
Laatste trainingsdag: zondag 17 maart 2024.
Geen training op 11 februari 2024.

De trainingstijden zijn als volgt:
zondagochtend 09.00 – 10.00 uur voor de jeugd vanaf ± 5 jaar.
Let op: voor de jeugd geldt er een ledenstop.
zondagochtend 10.00 – 11.00 uur voor volwassenen.
zondagavond 18.45 – 19.45 uur voor volwassenen.
Wil je je voor dit seizoen inschrijven, klik dan op inschrijving Sportiom

De kosten voor de trainingen zijn inbegrepen in het lidmaatschap van de VIJC.
Ben je nog geen lid, dan kun je dat hier worden. Je ontvangt dan een lidnummer waarmee je je inschrijving kunt afronden.

Voor vragen kun je altijd contact met de secretaris opnemen, emailadres: secretaris@vijc.nl