Sportiom

Tijdens het schaatsseizoen wordt er elke zondag ijstraining gegeven in het Sportiom in Den Bosch (naast stadion de Vliert). Deze training bestaat voornamelijk uit schaatstechnische training, erg belangrijk om het schaatsen goed onder de knie te krijgen. Er is zowel aandacht voor de beginnende als de gevorderde schaatser. Ieder kan op zijn/haar eigen niveau aan de oefeningen meedoen!

De training vindt plaats op de ijshockeybaan, zodat de snelheid laag is en de nadruk op de techniek ligt. Veel aandacht is er voor de lichaamshouding tijdens het schaatsen, de juiste afzet en de bochtentechniek. Er wordt gewerkt aan het evenwicht, zoals balanceren op één schaats, recht op de schaatsen staan, diep zitten, pootje over, achterop de schaats zitten zodat je goed glijdt, enzovoort…

Voorafgaand aan iedere training wordt er ingelopen en gerekt. Dan kun je op het ijs meteen lekker aan de slag. Na afloop wordt er met elkaar uitgelopen. Als het weer het toelaat gebeurt dat buiten, vóór het Sportiom en plenst het dan zoeken we ergens binnen een plaatsje.

De trainingstijden zijn als volgt:
zondagochtend 09.00 – 09.45 uur jeugd vanaf ± 5 jaar
zondagochtend 09.45 – 10.45 uur volwassenen
zondagavond 18.45 – 19.45 uur volwassenen