Zomerseizoen 2021

28 maart - 28 september

De VIJC biedt verschillende sportvormen aan om de conditie op peil te houden voor zowel jeugd als volwassenen. Alle trainingen vinden plaats binnen de geldende Coronamaatregelen. Kunnen trainingen niet doorgaan, dan wordt dat gemeld via de groepsapp van de desbetreffende training.

• Bostraining, start bij clubhuis De Bindplaats bij de IJzeren Man –> vanaf zondag 28 maart, 09.30 – 10.45 uur. Het clubhuis is inmiddels ook weer open en na afloop kunnen we koffie & thee drinken.
  • Fietstraining, vanaf 28 april weer met start vanaf de Bindplaats in Vught –> woensdags 18.45 – 20.15 uur.
    Kan de training niet doorgaan, dan wordt dat gemeld via de groepsapp. Naast het fietsen zelf doen we daarnaast een aantal technische oefeningen.
    Wij wijzen met nadruk op de afspraken die we bij het fietsen met elkaar in acht nemen: zie Basis-afspraken Racefietsen.
  • Skeelertraining in Schijndel –> vanaf maandag 12 april, 18.30 – 19.45 uur.
    De training vindt plaats op het sportcomplex “de Leemput”, Leemputtenweg 3 in Schijndel. Kan de training niet doorgaan, dan wordt dat gemeld via de groepsapp.
  • .

• Clubkampioenschap skeeleren op maandag 12 juli
  • Ledendag op zaterdag 11 september
  • Wielerploegentijdrit op zaterdag 25 september
  • .

• Laatste skeelertraining 20 september
  • Laatste fietstraining 22 september
  • Laatste bostraining 26 september

.

Wielertochten zaterdagmorgen

Vanaf zomer 2021 zijn onze fiets-activiteiten uitgebreid! We willen de fietsvaardigheid en fietsveiligheid verbeteren en daarnaast het fietsplezier hooghouden. De VIJC is als club inmiddels aangesloten bij de NTFU, zodat we o.a. ondersteuning krijgen bij het opleiden van trainers en wegkapiteins en de wielerploegentijdrit beter kunnen verzekeren.

Dit zijn de afspraken voor veilig fietsen: Basisafspraken Veilig Fietsen
Het is nu nog zaak dat we elkaar erop aanspreken als het niet goed gaat.

Voor de zomer 2021 hebben we inmiddels een fietskalender samengesteld.
We sluiten op alle eerste zaterdagen van de maand de zaterdagochtend fietstocht voortaan gezamenlijk af “(met koffie en …..) rond 12 uur bij ons clubhuis “De Bindplaats.
Ook zijn een paar extra trainingen op de baan in Schijndel gepland, en we willen dit jaar nog twee langere toertochten organiseren.
De eerste langere toertocht was op 17 juli, een tocht van 155 km. door Brabant.
De tweede tocht is gepland op 18 september en dit wordt een tocht door Limburg.
We starten om 9 uur bij De Bindplaats en er zal gereden worden in groepjes max. 6 personen.
Het gaat niet om het hardrijden, maar om het gezamenlijk rijden van deze tocht. Op ongeveer 90 km is er een gezamenlijke lunchstop, en na afloop kunnen de liefhebbers in het clubhuis nog even naborrelen.

Fietskalender 2021
3 juli Koffiedrinken Vught, 12 tot 14.00 uur
17 juli Toertocht door Brabant.
21 juli Training Schijndel.
7 aug Koffiedrinken Vught, 12 tot 14.00 uur
4 sept Koffiedrinken Vught, 12 tot 14.00 uur
15 sept Training Schijndel.
18 sept Toertocht door Limburg.
2 okt Koffiedrinken Vught, 12 tot 14.00 uur

Begin: