Winterseizoen 2021 – 2022

27 september 2021 - 20 maart 2022

Het Winterseizoen 2021 – 2022 van de Vughtse IJsclub is met de zaaltraining van maandag 27 september van start gegaan.
Inschrijven voor de Sportiom schaatstraining is nog mogelijk; inschrijving voor de trainingen op de ijsbaan in Eindhoven is niet meer mogelijk; dit kan pas weer in de 2e helft van het schaatsseizoen vanaf januari 2022.

Dit is het seizoensoverzicht:

Zaaltraining Vught
Bestemd voor zowel de jeugd als volwassenen. Aanmelding is niet nodig.
Zoals bij de meeste trainingen hoef je geen goede schaatser te zijn of een goede conditie te hebben om mee te kunnen doen. De trainingen worden wel pittiger in de loop van het schaatsseizoen, maar dat hoeft geen belemmering te zijn. Je kan er altijd voor kiezen een oefening in te korten of over te slaan.
Na het inlopen en rekken wordt er bijvoorbeeld getraind op de zogenaamde schaatsplank, wordt er in schaatspas door de zaal ‘gelopen’ om de bovenbeenspieren te trainen, maar óók om te werken aan je evenwicht, de schaatshouding en de motoriek.
Schone gymschoenen zijn vereist. Na afloop kan je douchen. Wel zelf je handdoek meenemen.
Special: Elly Trommelen zal verspreid over het seizoen 3x een yogales verzorgen. Data worden nog bekend gemaakt.
Waar?
in de gymzaal Voorburg op terrein van Reinier van Arkel in Vught.
Wanneer ?
Elke maandag van 19.00 tot 20.00 uur. Start op maandag 27 september 2021.

Schaatstraining Sportiom ‘s-Hertogenbosch
Tijdens het schaatsseizoen wordt er elke zondag schaatstraining gegeven in het Sportiom in Den Bosch (naast stadion de Vliert), ook wel de Bossche Baan genoemd. Deze training bestaat voornamelijk uit technische training, erg belangrijk om het schaatsen goed onder de knie te krijgen. Er is zowel aandacht voor de beginnende als de gevorderde schaatser. Ieder kan op zijn/haar eigen niveau aan de oefeningen meedoen!
De training vindt plaats op de ijshockeybaan, zodat de snelheid laag is en de nadruk op de techniek ligt. Veel aandacht is er voor de lichaamshouding tijdens het schaatsen, de juiste afzet en de bochtentechniek. Er wordt gewerkt aan het evenwicht, zoals balanceren op één schaats, recht op de schaatsen staan, diep zitten, pootje over, achterop de schaats zitten zodat je goed glijdt, enzovoort…
Voorafgaand aan iedere training wordt er ingelopen en gerekt. Dan kun je op het ijs meteen lekker aan de slag. Na afloop wordt er met elkaar uitgelopen.
in het Sportiom, Victorialaan 10, ‘s-Hertogenbosch
Wanneer ?
Start zondag 24 oktober, t/m zondag 6 maart 2022.
zondagochtend 09.00 – 10.00 uur jeugd vanaf ± 5 jaar
zondagochtend 10.00 – 11.00 uur volwassenen
zondagavond 18.45 – 19.45 uur volwassenen
Aanmelden via inschrijving Sportiom

Schaatstraining 400-meter baan Eindhoven
Bestemd voor zowel de jeugd als volwassenen. Inschrijven is vereist.
Deze schaatstraining vindt plaats tijdens speciale trainingsuren van het KNSB Gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland op dinsdag- en donderdagavond. De baan is tijdens deze training alleen open voor schaatsverenigingen. Het basis- of trainingsabonnement schaf je via de VIJC aan.
De training bestaat uit schaatstechnische training, interval- en duurtraining en wedstrijdvoorbereiding. Dit laatste met name in aanloop naar de clubkampioenschappen.
Er zijn 2 jeugdgroepen. Er is een beginnersgroep en een groep voor de gevorderde jeugd. Ook voor volwassenen zijn er verschillende niveaus. Er is een groep die zich vooral richt op het verbeteren van de basistechniek. De tweede groep heeft al een behoorlijke schaatsvaardigheid en de derde groep is voor de schaatsers die de techniek goed beheersen.
Er is een carpool-schema voor Eindhoven.
400-meter baan in Eindhoven. IJssportcentrum, Anton Coolenlaan 3
Wanneer ?
Start dinsdag 19 oktober; einde donderdag 10 maart 2022. Van 18.30 tot 19.45 uur.

Begin:
Einde: