• Dit evenement is voorbij.

Wielerploegentijdrit 2021

25 september | 09:00 - 16:30

Open Wielerploegentijdrit voor “schaatsende fietsers”, “fietsende schaatsers” en overige enthousiastelingen

Op zaterdag 25 september 2021 organiseert de Vughtse IJsclub (VIJC) “De IJzeren Man” de 24e editie van haar jaarlijkse wielerploegentijdrit. Vorig jaar ging het niet door maar dit jaar kan het gelukkig weer!
Het motto is en blijft: meedoen is belangrijker dan winnen; teamgeest is belangrijk, niveau niet.

In voorgaande afleveringen hebben we onder andere al de “crème de la crème” van Brabantse schaats-/wielerclubs aan de start gezien, maar ook teams van buiten Brabant weten Vught te vinden en zijn van harte welkom. Ook verschillende pupillen- en jeugdteams en het damesteam van VIJC zijn weer serieus in training, want iedereen wil graag meedoen.

Het was de afgelopen jaren meestal prachtig weer, strak blauw, met soms een verkoelend windje. Hopelijk dit jaar ook weer.

Het parcours is 7350 meter lang en bestaat uit een rechte asfaltweg (met een aantal “sluizen/drempels”), met aan de uiteindes een lusje klinkerweg aan de Vughtse kant en een scherp keerpunt aan de Boxtelse kant. Die keerpunten vergen een combinatie van snelheid, bochtentechniek en teamwork bij het optrekken na iedere bocht. Dat topteams ondanks de keerpunten gemiddelden van ruim boven de 40 km/uur halen is echte topsport. Het parcoursrecord stamt uit 2011.

De afstanden:

• Pupillen t/m 12 jaar: 14,70 km = 2 rondes
  • Meisjes en jongens t/m 16 jaar: 22,05 km = 3 rondes
  • A- Junioren (meisjes en jongens) t/m 18 jaar: 29,40 km = 4 rondes
  • Dames en Heren (19 – 39 jaar): 44,10 km = 6 rondes
  • Masters Dames en Heren (40+): 44,10 km = 6 rondes

Starttijden zijn tussen 09:00 en 15:30 uur.
Parkeren, omkleden en douchen kan in de sportzaal van complex Voorburg (adres: Carrilonlaan 4 of voor sommige navigatiesystemen: Parklaan), vlak bij de start. Er wordt gestart in blokken per categorie.
De prijsuitreiking van pupillen, meisjes en jongens is direct na het finishen van het betreffende blok.
De overige prijsuitreiking vindt plaats bij de tent op het parcours, na afloop van de wedstrijd.

Een ploeg bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers. Inschrijven kan door het formulier (-volgt-), ingevuld te mailen naar tijdrit@live.com

Deelnamekosten (verhoogd i.v.m. hogere kosten voor de vergunningen):
Pupillen: gratis
Meisjes/ jongens: € 12,50
A-junioren- teams: € 20,-
Dames- herenteams: € 30,-

Aanmelding kan tot uiterlijk 17 september 2021!
Na de aanmelding wordt in de bevestiging/ e-mailbericht een uniek betalingskenmerk vermeld. Vervolgens dient ook uiterlijk 21 september 2021 de betaling o.v.v. het betalingskenmerk te geschieden op reknr: NL33 INGB 0001975898 tnv “Vughtse IJsclub de IJzeren Man”. Na de betaling wordt de deelname dan definitief bevestigd! Er is geen mogelijkheid voor contant betalen.

Voor nadere informatie kunt u mailen naar tijdrit@live.com
De aanduiding parcours en starttijd wordt u tijdig toegezonden nadat alle teams zijn ingedeeld. Zie voor de goede orde ook het meegestuurde reglement 2021.

Hopelijk tot ziens!

Datum: