Wielerploegentijdrit 2019

21 september | 09:30 - 16:00

Vughtse IJsclub organiseert dit jaar de 23e wielerploegen-tijdrit

Ploegentijdrit voor de liefhebbers
Op zaterdag 21 september organiseert de VIJC weer een jaarlijkse wieler-ploegentijdrit op het parcours van de parallelweg A2 tussen Vught en afslag Boxtel-Noord.
Zo’n ploegentijdrit is wel iets bijzonders. Dit soort wedstrijden zijn er niet veel terwijl het juist een hele mooie dicipline is: je moet met z’n drieën of vieren de krachten zo goed mogelijk verdelen. Het is een open inschrijving voor heel Nederland.
Ons motto is: teamgeest is belangrijk; meedoen is belangrijker dan winnen.

In het verleden hadden we veel Brabantse schaats- en wielerclubs aan de start maar ook bv. de KNSB opleidings-kernploeg en verschillende gewestelijke schaatsploegen kwamen hiervoor naar Vught. Ook onze eigen VIJC-teams zijn weer serieus in training.
Het parcours is precies 7,35 km. lang en bestaat uit een rechte asfaltweg met een aantal wegversmallingen. Aan de Vughtse kant ligt er een lusje klinkerweg en bij Boxtel een scherp keerpunt. Vooral dat keerpunt vergt een combinatie van snelheid en bochtentechniek. Dat topteams ondanks deze keerpunten een gemiddelde van boven de 40 km/uur halen is echte topsport.

De afstanden:
– Pupillen t/m 12 jaar: 14,70 km = 2 rondes
– Meisjes en jongens t/m 16 jaar: 22,05 km = 3 rondes
– A-Junioren (meisjes en jongens) t/m 18 jaar: 29,40 km = 4 rondes
– Dames en Heren (19 – 39 jaar): 44,10 km = 6 rondes
– Masters Dames en Heren (40+): 44,10 km = 6 rondes
Een ploeg bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers.

Starttijden zijn tussen 09:30 en 15:30 uur. Parkeren, omkleden en douchen kan in de sportzaal van complex Voorburg (adres: Carrilonlaan 4 of voor sommige navigatiesystemen: Parklaan), vlak bij de start. Er wordt gestart in blokken per categorie.
De prijsuitreiking van pupillen, meisjes en jongens is direct na het finishen van het betreffende blok. De prijsuitreiking van de overigen vindt plaats bij de tent op het parcours, na afloop van de wedstrijd.

Deelnamekosten:
Pupillen: gratis
Meisjes / jongens: € 12,50
Junioren- teams: € 20,00
Senioren (Dames- Herenteams): € 25,00

Aanmelding is inmiddels gesloten
Na de aanmelding ontvang je in de bevestiging/ e-mailbericht een uniek betalingskenmerk. Vervolgens betaal je op reknr: NL33INGB0001975898 tnv “Vughtse IJsclub de IJzeren Man”. Na de betaling wordt de deelname dan definitief bevestigd. Er is geen mogelijkheid tot contante betaling.

Voor meer informatie stuur je een bericht naar tijdrit@live.com

Datum:
Tijd: