Kerstschaatsen 2020 afgelast

21 december - 23 december

Kerstschaatsen 2020 gaat niet door i.v.m. de aangescherpte richtlijnen Covid-19.

Het kerstschaatsen (in de kerstvakantie drie 3 ochtenden achtereen schaatsles voor de jongste jeugd), dat traditiegetrouw in kerstvakantie een groot aantal kinderen kennis laat maken met de schaatssport, kan dit jaar helaas GEEN DOORGANG vinden.
De aangescherpte richtlijnen van het RIVM inzake het Corona Virus zorgen ervoor dat we deze activiteit van de Vughtse IJsclub helaas moeten annuleren.
Omdat het kerstschaatsen jaarlijks meer dan honderd kinderen en hun ouders naar de ijsbaan van Het Sportiom in Den Bosch trekt, heeft de Kerstschaats-Commissie van de Vughtse IJs Club na uitvoerig beraad moeten besloten om dit evenement af te gelasten.
Omdat vooral jonge kinderen, die zelf nog geen schaatsen kunnen aantrekken, aan deze activiteit deelnemen, is de aanwezigheid van hun ouders bij dit evenement noodzakelijk. Het aantal deelnemers en de aanwezigheid van hun ouders komt ruim boven het maximale aantal van 30 volwassenen per kerstschaats-uur uit. Daarnaast is de toegangsroute tot de ijsbaan en de plaats waar de schaatsen worden aangetrokken beperkt. Hierdoor kunnen we het strikt naleven van de Corona richtlijnen en het houden van de 1,5 meter afstand tussen volwassenen onderling, niet garanderen.

We zien jullie allen graag volgende winter, inde kerstvakantie 2021 gezond terug op het ijs!

Veel groeten,
De Kerstschaats-Commissie van de VIJC