Corona, status vanaf 25 sept. 2021

Vanaf zaterdag 25 september 2021

Zoals bekend zijn vanaf 25 september opnieuw enkele landelijke coronamaatregelen aangepast. De KNSB en daarmee ook de VIJC, volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF.

IJsbaan Eindhoven
Voor de 400-meterbaan Eindhoven is geen QR-code nodig.
Zie ook www.ijssportcentrum.nl

Sportiom, ‘s-Hertogenbosch
Ook voor het Sportiom is geen QR-code nodig; wel als je de horeca bezoekt.
Zie ook www.sportiom.nl

De Bindplaats
Onze Bindplaats is geen horeca; daar gelden geen maatregelen meer.

Regels voor sportkantines
De meest in het oog springende wijziging is het loslaten van de 1,5 meter-regel. Daar tegenover staat dat bezoekers vanaf 13 jaar alleen bij horeca-gelegenheden/sportkantines een coronatoegangsbewijs moeten tonen. Vanaf 14 jaar moeten zij ook een identiteitsbewijs kunnen laten zien. Uitzondering: als het deel van de sportkantine voor afhalen van eten en drinken goed zichtbaar is afgescheiden van de rest van de ruimte, dan hoeven bezoekers géén coronatoegangsbewijs te laten zien. Het eten en drinken moeten dan wel buiten deze afhaalruimte genuttigd worden. Voor terrassen buiten is geen coronatoegangsbewijs nodig.

Voor schaatsverenigingen betekent dit bijvoorbeeld dat leden naar de ijsbaan kunnen gaan voor de training en daarbij langs de horeca lopen zonder dat ze het coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien. Ditzelfde geldt voor publiek en deelnemers bij amateurwedstrijden. De sluitingstijd voor de horeca en sportkantines blijft van middernacht tot 6.00 uur.

Basisregels
Wij kijken natuurlijk allemaal uit naar het nieuwe schaatsseizoen. Alle clubs en vrijwilligers zijn druk met de voorbereidingen om iedereen op een verantwoorde en veilige manier te laten genieten van onze sport. Wij roepen iedereen dan ook op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en je te houden aan de basisregels:
• bij klachten blijf je thuis en laat je testen;
• was vaak je handen met water en zeep, ook na het bezoek aan de sportlocatie;
• schud geen handen.

Praktische informatie op een rij
Veel gestelde vragen (KNSB)
Protocol verantwoord sporten (NOC*NSF)