Corona – nieuws

Den Bosch, Sportiom: de 18+ trainingen op zondagochtend en zondagavond gaan tot nader order niet door.
Het trainingsuur voor de jeugd van 09.00 tot 10.00 uur gaat wel door. Dit zijn de Corona-regels in het Sportiom:

• Desinfecteer je handen bij de ingang.
  • Gebruik de aangegeven looproutes en houd 1,5 meter afstand.
  • Rondom de ijsbaan staan banken voor het aan- en uittrekken van de schaatsen.
  • Per gezin mag 1 begeleider mee om te helpen met het aantrekken van de schaatsen. Hierna dienen de begeleiders de ijshal te verlaten.
  • Mondkapje is verplicht voor personen >13 jaar (tijdens het sporten hoeft het mondkapje niet op).

Eindhoven, 400-meter baan:

Ga je schaatsen, houd je dan goed aan de protocollen.
Voor schaatsen in de vrije uren werkt Eindhoven met een reserveringssysteem. Om te reserveren (geldt niet voor de KNSB-uren) en voor het corona-protocol verwijzen we je naar de website

Naar aanleiding van de nieuwe COVID-maatregelen per 13 oktober, heeft het bestuur voor de komende 4 weken het volgende besloten over de Eindhoven-trainingen:

Trainingsuren volwassenen (18+)
Maak zelf een afweging of je het wel of niet verantwoord vindt om te gaan schaatsen.
Schaatsen kun je tijdens de KNSB-uren op dinsdagavond of donderdagavond tussen 18.30 en 19.45 uur.
Het maximale aanbod van het aantal abonnementen (200) op de donderdagavond is bereikt. Pas na een versoepeling van de corona-maatregelen kunnen nieuwe abonnementen worden aangevraagd.
Er wordt geen collectieve training aangeboden, maar trainingsinformatie en schema’s worden voorafgaand aan de training via de Eindhoven Whatsapp-groep verstuurd. Voor toevoegen aan de app-groep: mail naar [email protected]
Op het ijs geven de trainers individueel aanwijzingen.

Jeugd (<18 jaar)
Voor jeugd <18 jaar gelden andere regels, daarom gaan die trainingen gewoon door. Ouders/verzorgers worden niet toegelaten tot het IJssportcentrum. Vanuit de baancommissie nog de volgende aanwijzingen: = graag mondkapjes meenemen op het ijs zodat je deze meteen op kunt doen als je van het ijs gaat; = let bij het uitrijden op de 1,5 meter regel; = inlopen kan vanaf 18.15 uur. Uitlopen mag niet; je moet het IJssportcentrum z.s.m. verlaten; = er is geen onderscheid tussen groepjes van hetzelfde huishouden of anderen; = de regel geen treintjes geldt voor iedereen.
.

Zaaltraining: fysieke zaaltrainingen in Vught zijn niet mogelijk. Frans Dotinga verzorgt weer virtuele zaaltrainingen via Skype, iedere maandagavond om zeven uur. Meer informatie op de pagina Zaaltraining. Meld je aan via de email: [email protected]

Gebruik clubhuis De Bindplaats: vanwege de geldende maatregelen is het clubhuis gesloten.

.

Tot slot: de KNSB heeft besloten dat alleen wedstrijden waaraan door NOC*NSF erkende topsporters meedoen, de komende weken doorgaan.

Vorig bericht

Reactie verzenden